Уъркшоп oбщофизическа подготовка

Генерална репетиция Зима 2020/2021

След няма и два месеца нашите планини ще са побелели. А падне ли първата по-голяма пудра, ще ни се иска тялото да издържи на големия ни ентусиазъм. Бързайки към планината ще си мислим: “Аз дали съм забравил да карам?“, „Ами сега как беше?“, „А мускулите ми ще издържат ли на напрежението?“. Не се питайте в последния момент. Нека се срещнем и ви запознаем с нашия опит през годините. Подготовката за зимата е регулярно посещение на фитнеса или пътеката за бягане, но и не само! В рамките на два дни ще ви покажем как с малко време и много желание, можете да си правите общо физическа подготовка, можете да заздравите мускулатурата на краката си, да се научите на издръжливост и куп други неща, използвайки различни техники и тактики. Ще ви разкажем защо упражненията за баланс са толкова важни за практикуването на зимните спортове. Ще се разходим в гората, а след това ще отидем да се позабавляваме на батут – всеки, който обича да кара фрийрайд, поне веднъж трябва да е пробвал да скача. Там Ванката ще ни разкаже как този забавен уред действа на тялото и ума ни, за да ни подготви за извънпистовото каране. С две думи – ще е бабунесто! Очакваме ви!

Програма за 21-22 ноемрви и 28-29 ноември 2020 (да, два уикенда са, можете да избирате!):

Ден първи:

Среща в 10:00 на плажа на Бистрица

Дискусия на тема зимни спортове и функция на тялото, контузии, техники и структура на тренировката, кратка интензивна тренировка и паудър йога.

Кратка почивка и слаклайн уроци.

Разходка из горите над Бистрица, където естественият терен е  извор на упражнения за координация и равновесие.

Ден втори:

Батут в зала Just place (на Цариградско шосе). Упражнения за стабилност и координация на тялото във въздуха.

Ние не работим по часовник. Програмата трае около 3-4 часа първия ден и около 2 втория. Докато има какво да си кажем и да ви покажем и докато ви издържат силите, сме на ваше разположение. А пък след това ще се радваме да си поговорим и на по бира.

Екипировка:

Облечете се с топли дрехи. Хубаво е да имате резервна дреха за след упражненията. Първият ден сме през цялото време навън в гората.

Спортни маратонки, по възможност с малък грайфер, удобно спортно облекло, щеки и постелки за упражнения (за йога или къмпинг също вършат работа)!

Спазваме всички противоепидемични мерки, затова ви молим всеки да си носи маска за заниманията на закрито!

Цена: 1 ден 25лв, 2 дена 40лв (цената не включва таксата за зала)

За записвания на мейл: viara@sharedmountains.com

Или по телефона:

Вяра Лъджева +359 988991401

Иван Тодоров +359 885249218

В случай на лошо метеорологично време, датите могат да бъдат разместени!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *